fbpx

Beginnersfouten bij daten 

Gepubliceerd door Lode op

Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 3 minuten

Er zijn boeken van volgeschreven met allerlei tips gaande van “Hoe vrouwen (of mannen) benaderen?” of “De sleutel tot de kunst van het verleiden”. Toch liep het bij mij vaak mis in de praktijk. In deze blogpost deel ik mijn blunders uit het verleden met jullie, en help ik jullie deze zelf te vermijden.

Zorg ervoor dat je je date niet aanspreekt met een verkeerde naam

All right, het is zover: je komt online iemand tegen met wie je graag een avondje op stap wil? Super! In het artikel over succesvolle tips voor internetdating  sprak ik al over wat er kan fout gaan wanneer je de gegevens van je contactpersoon niet zeker weet. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, en je gaat er waarschijnlijk van uit dat dit jou nooit zal overkomen, maar zorg er in godsnaam voor dat je je date aanspreekt met haar of zijn naam, en niet die van iemand anders. Verzeker je ervan dat je deze cruciale fout al niet maakt, dan is de eerste stap in de goede richting al gezet.

Verknal die eerste indruk niet

Zijn jullie allebei zeker van jullie afspraak? Goed zo! Prik een datum in jullie agenda, maar let op: een datum voor een date, betekent niet een uurtje tussen verschillende activiteiten door, of net na een drukke werkdag. Je wilt je date écht niet het gevoel bezorgen dat zij of hij een puntje uit je agenda is dat snel afgewerkt moet worden. Zorg ervoor dat je jezelf mentaal kan voorbereiden op jullie date en doe je uiterste best om op tijd te komen. De eerste indruk is cruciaal en wanneer je gespannen of verstrooid bent doordat je eigenlijk te moe bent, stel je de afspraak beter uit. Ik kan uit ervaring spreken dat het niet loont als je na een drukke werkweek toch per se op date wilt. Je hebt je date dan misschien wel gezien, maar de indruk die je nalaat is alles behalve positief. Zorg dat je tijd hebt om te douchen, en een gepaste outfit te kiezen. Niet te stijf, maar ook niet te slordig. Iets waarin je jezelf lekker in je vel voelt.

Ga niet te snel

Begin niet onmiddellijk met aanrakingen en wacht de signalen van je date af. Als deze er niet zijn, kan dit ofwel betekenen dat je gezelschap een afwachtende houding aanneemt of verlegen is, ofwel dat er geen klik is.

Praat over allerlei onderwerpen, en niet alleen over jouw hobby’s zodat je date een idee krijgt van jou als potentiële partner en te weten komt waar je interesses liggen. Praat niet als enige, maar luister ook naar het verhaal van de andere. Niet alleen bij dating, maar zeker bij een relatie is dit enorm belangrijk. Wen er dus alvast maar aan dat je niet de enige bent die iets wil vertellen.

Zit de klik goed, en heb je het gevoel dat je tot lichamelijk contact kan overgaan? Doe dit dan met gevoel en ga zeker niet te snel… Onlangs kwam ik een goed artikel tegen over hoe je van een ontmoeting overgaat tot zoenen bij een vrouw en voor de vrouwen:  hier 5 tips om een échte man te versieren.

Zoals beloofd geef ik hier nog enkele dingen mee waar ik wel eens de mist in ging:

  • Wanneer je iets gaat eten, kies dan iets waarmee je niet gemakkelijk morst of onhandig overkomt. Ook al heb je echt zin in spaghetti, misschien is een andere optie wel geschikter als je net iets wits draagt…
  • Praat niet over je ex(en), en als je dat tóch zou doen kan je maar beter zien dat het neutraal blijft: te positief en je date vraagt zich af waarom je niet met je ex hebt afgesproken en zijn/haar tijd zit te verdoen, te negatief en je date vraagt zich af of je hem/haar later ook zo zwart zal maken…
  • Probeer je dialect achterwege te laten, en zorg ervoor dat je duidelijk verstaanbaar bent
  • Zorg dat je niet te laat komt en al helemaal niet dat je dan nog een zwak excuus gebruikt naar je date toe. Reken niet alleen tijd in voor je verplaatsing, maar ook voldoende tijd om te parkeren en nog een beetje reserve. Als je echt te vroeg bent kan je nog altijd even een wandelingetje maken.
  • Zorg dat je goed de weg opzoekt naar de plaats waar jullie afspreken, of naartoe gaan.
  • Zorg dat je niet te veel drinkt, want dan vervagen de grenzen.
990cookie-checkBeginnersfouten bij daten 

Lode

Sinds jaren heeft Lode een enorme interesse in dating en interacties tussen mensen. Begin 2020 startte hij Nice2MeetYou en begon met het schrijven van artikels die singles kunnen helpen om een geschikte partner te vinden en de eenzaamheid in de Benelux te verminderen

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *