fbpx

7 tips om de feestdagen te overleven als happy single

Gepubliceerd door Lode op

Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 3 minuten

De maand december is officieel gestart, en dit betekent dat de verschillende feestjes, familiefeestjes etc. snel naderen. Hieronder geef ik jullie alvast enkele tips om de feestdagen als happy single door te komen.

#1 Koop iets leuks voor jezelf

Soms moet je gewoon jezelf durven verwennen. Nu het kouder wordt zal die warme wintertrui alvast goed van pas komen. Of laat je eens volledig gaan, en vertroetel je huid eens met een nieuwe lekker ruikende bodylotion of een lekker geurtje. Misschien is anders een spannend boek zoals Het Complot van Laken, een leuke dvdreeks zoals Once Upon a Time of een fijn denksportboekje wel helemaal jouw ding? Kijk goed rond op het internet en misschien vind je wel kortingen die je kan gebruiken bij je volgende aankoop.

#2 Maak een reisje naar binnen- of buitenland

Wil je eens op een originele manier Kerstmis of oudejaarsavond vieren? Waarom overweeg je geen citytrip? Met een goedkope busmaatschappij als Flixbus of Eurolines ben je in no time op je bestemming (ok, zo snel misschien niet, maar wel lekker goedkoop), en kan je nog een filmpje meepikken onderweg…

#3 Vermijd sociaal contact

Sommige mensen willen gewoon liever niet in de belangstelling staan. Om lastige vragen te vermijden zoals “Waar zit jouw vriendje”, “Ben je nog samen” of “Kom je mee feesten op oudejaar” kan je altijd een leugentje om bestwil gebruiken en uiteindelijk gewoon gezellig de plaatselijke frituur/afhaalchinees bezoeken op kerstavond. Dit kan de ideale moment zijn om eens tijd voor jezelf te nemen, het boek uit te lezen waar je al zolang in bezig was, of een klusje af te werken dat al maanden op zich laat wachten. Wat écht belangrijk is, is dat je je goed voelt tijdens de feestdagen. Als dat betekent dat je voor een keertje liever niet naar die duizend half verplichte feestjes wenst te gaan, dan is dat jouw volste recht!
Heb je echter wél zin in gezelschap, dan kan de volgende tip misschien ook van pas komen.

#4 Regel de ideale date

Geen betere periode om je dreamdate te scoren dan de maand december! Schrijf je meteen in op een online datingwebsite, en misschien vind je wel dié match. Misschien kunnen jullie samen nieuwjaar vieren?

#5 Zet je in voor het goede doel

Heb je je antwoord niet gevonden hierboven? Of heb je geen zin om zelf te koken, te daten, of thuis te zitten? Zet je dan in voor een goed doel.

Organisaties zoals Poverello organiseren tijdens kerstavond een feest voor de daklozen en minderbedeelden die geen middelen hebben om lekker eten op tafel te toveren. Je kan onze wegen ook weer wat veiliger maken door tijdens de feestdagen Bob(ette) te zijn als Responsible Young Driver. Deze organisaties zijn zeer blij met jouw hulp, en zijn steeds op zoek naar vrijwilligers. Kijk zeker ook eens naar lokale initiatieven uit eigen streek… Ook buiten de feestdagen kan dit een leuke activiteit zijn wanneer je nieuwe mensen wil ontmoeten!

#6 Organiseer zelf een feest

Heb je de uitnodiging van je vrienden niet ontvangen? Heb je geen plannen in het vooruitzicht voor tijdens de feestdagen? Organiseer dan zelf een feest! Dat is nog steeds de beste garantie om niet alleen te zitten tijdens de feestdagen. Ook een feestje met een aantal volslagen onbekenden die je uit online gemeenschappen bij elkaar brengt kan erg leuk zijn. Denk dan maar eens aan al die afleveringen van Komen Eten. Punten voor sfeer en gezelligheid? Alvast een dikke 10!
Stuur op tijd een uitnodiging want deze periode plannen mensen volop hun agenda in. Haal lekkere hapjes in huis, een fles bubbels en je bent vertrokken!

#7 Doe eens iets waar je anders nooit de tijd voor vindt

Dat fotoalbum waar je al jaren aan wil beginnen, maar nooit de tijd voor vindt…
Die mailbox die uitpuilt met 52431 ongelezen e-mails die mogelijk wel interessant kunnen zijn en je toch niet zomaar wil deleten (true story, been there, done that!)…
Die recepten die je eens allemaal wil bundelen tot een makkelijk bekijkbaar receptenboek…

Conclusie

Hierboven gaf ik jullie alvast enkele tips waarmee jullie aan de slag kunnen de feestdagen. Heb je geen zin in een feestje? Wacht dan enkele weken geduldig af, verwen jezelf eens extra en deze periode zal zo voorbij zijn.

920cookie-check7 tips om de feestdagen te overleven als happy single

Lode

Sinds jaren heeft Lode een enorme interesse in dating en interacties tussen mensen. Begin 2020 startte hij Nice2MeetYou en begon met het schrijven van artikels die singles kunnen helpen om een geschikte partner te vinden en de eenzaamheid in de Benelux te verminderen

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *