fbpx

4 tips om eenzaamheid tegen te gaan

Gepubliceerd door Lode op

loneliness
Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 3 minuten

“Gelieve een bubbel te respecteren van maximaal 5 personen, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden” sprak minister Sophie Wilmès ons toe op 27 juli 2020. Allemaal goed en wel voor die mensen die het geluk hebben dat ze zoveel mensen kennen waar ze geregeld contact mee hebben, maar best confronterend voor diegenen die dit geluk niet hebben.

De impact van het coronavirus valt niet te onderschatten, en het feit dat de herfst en de winter voor de deur staan, helpt ook niet echt. Vele mensen hebben vandaag last van eenzaamheid,  en deze eenzaamheid komt voor bij iedereen, of je nu getrouwd bent, single of in een prille relatie zit  De pandemie raakt ons allemaal. Wij van Nice2meetyou zien dit gebeuren, en willen jullie graag een hart onder de riem steken. Graag delen we met jullie enkele tips hoe je in deze moeilijke tijden toch op een verantwoorde manier mensen kan ontmoeten en dankbaar kan zijn voor de dingen die we wél kunnen en mogen doen.

Zoek een extra bijbaantje

Je hebt het misschien al gelezen of van horen zeggen… maar afhaalgerechten worden meer dan ooit besteld de afgelopen maanden. Ben je het thuiszitten beu? Wil je graag weg uit je isolement, en graag nieuwe mensen zien? Kom  dan uit je kot en word op een eenvoudige manier Deliveroo-driver.

Zo vergroot je niet alleen je sociale contacten maar verdien je er ook nog een mooi centje aan bij. Leuk extraatje: het is ook nog eens goed om je immuunsysteem te versterken en je conditie te verbeteren.

Ontmoet virtueel nieuwe mensen

Vandaag de dag is het niet meer evident om nieuwe mensen te ontmoeten in het echte leven. Langs de ene kant maakt social distancing het ons niet makkelijk, en langs de andere kant zitten we met dat verdomde mondmasker opgescheept dat ons ervan weerhoudt om onze mooie glimlach te tonen.

Deze crisis die heel wat roet in het eten gooit voor velen, biedt ook kansen en nieuwigheden die zeker het bekijken en ontdekken waard zijn.

Zo kan je tegenwoordig allerlei leuke alternatieven gebruiken om toch in contact te blijven met de wereld, en dat heeft dan weer veel voordelen, want je moet niet eens je huis niet uit. Hieronder zetten wij graag enkele mogelijkheden op een rij:

  1. Maak een profiel aan bij Nice2meetyou
  2. Neem deel aan een online speeddatingsevent
  3. Start met online daten

Wil je toch mensen ontmoeten in deze tijden? Vind hier enkele leuke tips hoe veilig je kan flirten met je mondmasker op:

Omarm het geluk dat je gezond bent

Neen, het gevoel van eenzaamheid kan ik niet wegnemen, of verdoezelen… het is pijnlijk en we moeten er door! Maar misschien helpt dit om “om te denken”.  Het feit dat er mensen boven ons hoofd beslissen dat we binnen moeten blijven is namelijk om ons te beschermen. Onszelf beschermen is voor onszelf kiezen, en dat betekent dat anderen, maar ook wijzelf bewust voor ons lichaam en geest zorg dragen .

Het pijnlijke cijfer van de 1 miljoen is gepasseerd. Een miljoen mensen zijn gestorven aan de gevolgen van Covid-19. Jij leest op deze moment dit artikel, en dus… je bent er nog! Omarm dit moment, werk aan jezelf, eet gezond en bijt nog even door!

Contacteer een hulplijn

Gaat het goed mis in je hoofd? Je bent heus niet de enige.
Denk er wel aan: het is absoluut normaal dat je in tijden van corona begint te praten tegen je kamerplanten en huisraad. Je moet je pas echt zorgen maken wanneer die lieve sanseveria van je ook terugpraat!

Neen, nu serieus… Het is best mogelijk dat je het wel erg moeilijk hebt momenteel… Ons advies? Praat erover met een hulpverlener. De vrijwilligers van teleonthaal bieden je een luisterend oor en helpen jou anoniem verder via de chat op hun website, of via de telefoon. Meer informatie vind je op hun website

Zet je in voor anderen

Geen betere tijd dan jouw vrije tijd nuttig te besteden en anderen te helpen dan gedurende deze crisis. Toon wie je bent als individu en wie weet kom je wel een leuke gesprekspartner tegen. Wij geven je alvast graag wat inspiratie hoe je in deze tijd jezelf nuttig maken

13411cookie-check4 tips om eenzaamheid tegen te gaan

Lode

Sinds jaren heeft Lode een enorme interesse in dating en interacties tussen mensen. Begin 2020 startte hij Nice2MeetYou en begon met het schrijven van artikels die singles kunnen helpen om een geschikte partner te vinden en de eenzaamheid in de Benelux te verminderen

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *