fbpx

Man zoekt vrouw: de sleutel tot succes bij online daten

Gepubliceerd door Lode op

Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 3 minuten

Vroeger, in ver vervlogen tijden schreven we hiervoor een “annonce in de lokale krant. Vandaag, in de 21ste eeuw, zijn er als single in België tal van mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen. Dus trek die stoute schoenen aan en ga aan de slag!

Nice2MeetYou helpt jou alvast met enkele tips voor een succesvolle onlinedatingervaring:

Denk na over welke datingsite je uitkiest

Intussen zijn er verschillende spelers actief op de markt van het online daten. Denk maar aan EliteDating, Parship of Rendez-vous.be elk met zijn eigen kenmerken. Er zijn websites die starten met een persoonlijkheidstest met als doel iemand te ontmoeten voor een kwalitatieve vaste relatie. Maar evenzeer zijn er tal van websites die je een leuke flirt kunnen bezorgen, of die je zelfs anoniem helpen vreemdgaan.

Wij maken het jullie alvast gemakkelijker om door de bomen het bos nog te zie. Door een overzicht aan te bieden van betrouwbare datingwebsites en apps.

Bepaal zelf welke indruk je nalaat

Persoonlijk vergelijk ik dating en online daten met het voeren van een sollicitatiegesprek. Dus als je op date gaat, of online begint te praten na een match let dan op volgende zaken:

 • Let op je taalgebruik en vermijd een te sterk dialect
 • Hou het netjes, en begin niet onmiddellijk met cybersex, dit is misschien allemaal leuk in jouw fantasiewereld, maar wordt maar zeer zelden geapprecieerd door je chatpartner.
 • Zorg ervoor dat je de interesse wekt van de persoon aan de andere kant
 • Vergis je niet van naam wanneer je met meerdere personen chat. Geloof me vrij… Deze lijkt misschien eenvoudig, maar dit gebeurt vaak. De reden is simpel: Bij online dating of online speeddaten heb je vaak de neiging met meerdere mensen te praten, waardoor er al snel verwarring ontstaat. Pas hier mee op! Dit kan leiden tot een afwijzing, of teleurstelling!
 • Vergelijkbaar met het puntje hierboven: zorg ervoor dat je de juiste feiten aan de juiste personen koppelt. Stel je voor: je chat met persoon A die jouw liefde voor Thailand deelt, en met persoon B die helemaal nog nooit in Thailand geweest is. Als je dan tegen persoon B iets zegt à la: “Ja, ik weet wel dat je veel liever in Thailand zou zitten dan hier in België”, dan val je natuurlijk wel door de mand… Autsj!
 • Toon wie je bent, en waarvoor je staat
 • Neem je tijd, en probeer niet in 2 minuten alles te vertellen wat je kwijt wil. Bij online dating is het erg belangrijk dat je het vertrouwen van de andere persoon kan winnen en elkaar op een onbezorgde aangename manier leert kennen.

  De persoon aan de andere kant van het scherm kan alleen oordelen aan de hand van datgene dat je toont, of vertelt . Zorg er dus voor dat je niet ondoordacht te werk gaat, of overweldigend overkomt. Wanneer je online aan het daten bent, en het vermoeden hebt dat je contactpersoon een fake profiel heeft, ontdek dan in ons artikel over fake dating profielen herkennen hoe je dit hen kan ontmaskeren

Blijf jezelf

De gouden raad die ik jullie wil meegeven klinkt zéér cliché maar is wel echt belangrijk. Wees jezelf, toon wie je bent, en sta open voor nieuwe dingen. Wees altijd eerlijk en oprecht en toon interesse in je gesprekspartner. Ondanks het feit dat je geen lichaamstaal kunt tonen, of aanvoelen bij internet dating is dit toch zeer belangrijk. Mede hierdoor ontstaat “dé” klik. Van 90% van de mensen waarmee ik in het verleden gedatet, gechat of gesproken heb over dating kreeg ik de reactie dat ze mij interessant of leuk vonden, omdat ik “niet was zoals de anderen waarmee ze praatten”.

Voorzie altijd een plan B

Eén van de voornaamste nadelen bij online dating is dat er “een draad” zit tussen de twee contactpersonen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een internetverbinding uitvalt wanneer je juist een super leuk gesprek hebt… Geloof me: ik spreek uit ervaring! Er is niets lastiger dan je laptop die het plots begeeft, of je wifiverbinding die weg valt!

Omdat je beter kan voorkomen dan genezen zal ik jullie hieronder vertellen hoe je deze akelige situatie kan vermijden

 • Vraag bijvoorbeeld zijn/haar volledige naam, of eventueel Skype/Facebookgegevens. Zo ben je zeker dat je die ene persoon waarmee het klikt niet kwijt geraakt.
 • Zorg ervoor dat deze persoon in het oog springt binnen je contactpersonen. Bij apps zoals Twoo kan je bijvoorbeeld de persoon als favoriet toevoegen, bij Tinder kan je dit doen door een ‘superlike’ uit te delen.
 • Wanneer er echt een goede vertrouwensband opgebouwd is, kan je het zelfs wagen om een gsm-nummer te vragen. Het zal je misschien verbazen, maar ik kan niet op twee handen tellen hoe vaak mij dit al gelukt is. Leuk voordeel hiervan is dat je dan een tof sms’je kan sturen om de persoon te bedanken voor het leuke gesprek.

Conclusie

Hierboven heb ik alvast enkele tips gegeven waarmee jullie aan de slag kunnen. Wij van Nice2MeetYou zijn er om jullie op weg te helpen, te adviseren en jullie te informeren. Dus zet die vooroordelen over online dating aan de kant en waag je kans!

850cookie-checkMan zoekt vrouw: de sleutel tot succes bij online daten

Lode

Sinds jaren heeft Lode een enorme interesse in dating en interacties tussen mensen. Begin 2020 startte hij Nice2MeetYou en begon met het schrijven van artikels die singles kunnen helpen om een geschikte partner te vinden en de eenzaamheid in de Benelux te verminderen

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *