Nieuwe vriendschappen aangaan, hoe doe je dat?
Of je nu single bent of niet,… Leuke vrienden heb je nooit genoeg. Vroeger in de middelbare school of bij de lokale jeugdbeweging leek vriendschappen aangaan evident. Als volwassene blijkt dit echter veel moeilijker te zijn door de vele verantwoordelijkheden, een gebrek aan tijd en het moeten stellen van je prioriteiten. We willen allemaal wel tijd maken voor vrienden omdat we weten dat met andere mensen omgaan onze mentale en psychische slagkracht vergroot. Velen onder ons -en dan spreek ik niet alleen over de vrijgezellen- weten echter vaak niet waar te beginnen.
Waar kan je zoal nieuwe mensen leren kennen?
Via Nice2MeetYou wordt nieuwe vrienden of kennissen leren kennen veel eenvoudiger en laagdrempeliger. Enerzijds organiseren we allerlei activiteiten waarop we ontmoetingskansen voor je creëren. Anderzijds hebben we een grote groep leden met dezelfde wens (nieuwe mensen leren kennen) samengebracht. Binnen deze groep kan je dan mensen vinden uit jouw eigen regio om een lekkere sangria mee te gaan drinken, een heerlijk partijtje te gaan squashen of samen eens te discussiëren over de al dan niet slechte weervoorspellingen en de Big Bang-theorie, waarom niet? Wens je ook lid uit te maken van onze community en nieuwe mensen te leren kennen? Schrijf je dan snel in op voor Nice2MeetYou
Wil je nog een laagdrempeliger alternatief? Schrijf je dan in op één van onze Facebookgroepen waarop meer dan 1000 leden uit alle provincies van Vlaanderen zitten.
Hoe sla je die nieuwe vriend aan de haak?
“Hé Nice2MeetYou, allemaal goed en wel met die verkoopspraatjes van jullie, maar hoe ga je nu echt nieuwe vriendschappen aan?”, hoor ik je denken. Hierboven hebben we je dan misschien wel al een platform en Facebookgroepen aangereikt waarop je nieuwe mensen kan leren kennen. Hoe die nieuwe mensen ook vrienden kunnen worden begint echter volledig bij jezelf.
Vriendschappen ontstaan in eerste instantie door iets gemeenschappelijks dat je deelt. Tijdens je schooltijd was dat eenvoudig: je ging naar dezelfde school, gespreksonderwerpen zat. Zat je bij een jeugdbeweging? Zelfde verhaal… Als volwassene ligt die verbinding vinden wat moeilijker. Ga daarom op zoek naar raakvlakken met de andere persoon: Hebben jullie gemeenschappelijke hobby’s, allebei een hond, dezelfde voorkeur voor boeken? Kies een onderwerp uit als ijsbreker, en de trein is vertrokken!
Hoe moet je je gedragen als vriend?
Misschien wel dé gouden tip wanneer we het hebben over nieuwe vriendschappen aangaan: blijf vooral gewoon jezelf. Als je echt niet graag gaat wandelen moet je dat niet ineens gaan doen met een potentieel nieuwe vriend die graag de Dodentocht wil uitwandelen. En zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden. Van zodra je het gevoel krijgt dat je jezelf echt moet veranderen om een vriendschap met iemand aan te gaan of deze te onderhouden kan je je beter even afvragen of die persoon wel de juiste persoon voor je is. Wanneer je jezelf kan zijn en blijven voel je je het best, leef je ontspannen en net die gemoedsrust heb je nodig om ook een goede vriend te zijn.
Goede vrienden leer je vooral kennen in slechte tijden, wordt wel eens gezegd. Dat klopt ook! Je moet natuurlijk niet heel de tijd zitten zeuren over al wat er mogelijk fout gelopen kan zijn in je leven. Af en toe een serieus gesprek is echter echt wel onmisbaar. Het is heel makkelijk om plezier te maken met mensen wanneer alles goed gaat. Probeer echter iemand te vinden waarbij je het gevoel hebt dat je er ook bij terecht kan wanneer je het eens moeilijker hebt, en laat die persoon ook weten dat je er ook wil zijn voor hem/haar.
Hoeveel vrienden heb je nodig?
Denk er tenslotte aan: Het is beter om twee à drie goede vrienden te hebben waar je echt iets aan hebt, dan een enorm uitgebreide vriendengroep waarbij je op het einde van de rit bij niemand echt terecht kan.
0 reacties