fbpx

De liefdesmicrobe vs. het coronavirus: heel verschillend, maar tegelijkertijd toch ook zo gelijkend

Gepubliceerd door Nele op

Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 2 minuten

Sinds midden maart 2020 is COVID-19 niet meer weg te denken uit de media. Mensen maken zich voortdurend zorgen, er gaat geen dag voorbij zonder dat dit thema aan bod komt en andere onderwerpen worden nauwelijks meer besproken.

Wij van Nice2MeetYou zijn met heel andere dingen bezig: mensen mentaal dichter bij elkaar brengen in plaats van fysiek verder van elkaar weg. Zo hebben we de liefdesmicrobe recent eens onder de loep genomen, en zijn we tot de verrassende vaststelling gekomen dat ondanks dat de liefdesmicrobe en het coronavirus heel verschillende dingen zijn met heel verschillende gevolgen, er toch ook heel wat gelijkenissen tussen bestaan. Hieronder kan je dan ook onze interpretatie terugvinden van dit heel hedendaagse thema.

Besmettingsgevaar

Bij COVID-19 werd er al erg snel gezegd dat we voldoende afstand moesten houden en een goede handhygiëne moesten nastreven om zo de verspreiding van het erg besmettelijke virus te beperken.
Ook de liefdesmicrobe kan je echter zien als iets besmettelijks: hoe meer verschillende contacten je maakt, des te groter is de kans dat je “besmet” geraakt met de liefdesmicrobe. Kom daarom dus (van zodra het weer mag uiteraard) voldoende onder de mensen en ga naar evenementen waarbij je nieuwe mensen kan leren kennen. Wie weet kom je er wel de man of vrouw van je leven tegen, en anders heb je alleszins weer een hoop nieuwe contacten gelegd.

Pluspunt: door nieuwe mensen te leren kennen, leer je jezelf ook stukje bij beetje beter kennen en ontplooien waardoor je zo ook de kans op een potentiële match vergroot.

Lockdown

“Blijf in uw kot” klinkt intussen iconisch als het over COVID-19 gaat. Net zoals bij de meeste landen het geval was is ook België in lockdown gegaan. Bij COVID-19 ging er heel wat paniek en hamsteren aan vooraf en werd er vanaf het begin van de lockdown koortsachtig verlangd naar een versoepeling, naar een manier om weer buiten te mogen komen, weer te gaan shoppen, een terrasje te mogen gaan doen en bovenal weer te mogen afspreken met vrienden en familie.

Wanneer iemand getroffen wordt door vlinders in de buik gaat deze persoon vaak onbewust in een soortgelijke lockdown: hobby’s die voordien heel regelmatig beoefend werden moeten al eens plaats maken voor een date met de nieuwe verovering, vrienden en familie worden verwaarloosd ten voordele van de nieuwe vlam. Op een gegeven moment kan het zelfs zo’n proporties aannemen dat er alleen nog maar tijd gemaakt wordt voor verplichtingen en de nieuwe partner.

Een lockdown is op sociaal vlak echt geen goede zaak, hoogstens een noodzakelijk kwaad bij een pandemie die echt dodelijke slachtoffers maakt. De liefde is echter iets positiefs en in lockdown gaan is echt voor niets nodig en kan je later alleen maar zuur opbreken. Uiteraard begrijpen we dat je graag zoveel mogelijk tijd doorbrengt met je nieuwe partner. maar vergeet toch ook je vrienden en familie niet en probeer ook nog tijd te vinden voor je hobby’s. Je alleen maar op je partner storten kan erg verstikkend werken voor je partner die misschien ook nog eens tijd voor zichzelf wenst, en als de relatie ooit gedaan is heb je op deze manier toch nog je vrienden en familie om op terug te vallen.

7460cookie-checkDe liefdesmicrobe vs. het coronavirus: heel verschillend, maar tegelijkertijd toch ook zo gelijkend

Nele

Naast bezig zijn met Nice2MeetYou, probeer ik volop van het leven te genieten. Ik heb een toffe job met toffe collega's, leest graag eens een goed boek, zing in een koor, brei en haak en ben ook wel eens tussen de woordenboeken te vinden wanneer ik aan een vertaling werk. Mijn twee grootste passies zijn echter mijn lieve partner en ons dochtertje.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *