fbpx

Je droomstaycation in vier stappen

Gepubliceerd door Nele op

staycation zomer 2020
Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 3 minuten

Door de coronapandemie hebben heel wat mensen hun vakantieplannen in het water zien vallen. Grenzen gingen dicht, vliegreizen werden geannuleerd en ook de meeste accommodaties waren een hele tijd niet beschikbaar. Hoewel de grenzen weer geopend zijn en reizen grotendeels weer mogelijk is, kiezen toch erg veel mensen dit jaar voor een staycation. Het startschot voor de zomervakantie is intussen net gegeven, maar hoe kan je er nu voor zorgen dat die staycation niet moet onderdoen voor je mooie reis?

Stap 1: Realiseer je dat vakantie een mindset is, geen bestemming

Op het werk vragen collega’s je misschien steevast waar je heen gaat tijdens je vakantie. Realiseer je dan dat het echt wel ok is om gewoon thuis te blijven. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hangt het slagen van je vakantie niet af van een bestemming, maar is het vooral je mindset die belangrijk is. Je vakantie is pas écht geslaagd wanneer je de dagelijkse sleur hebt kunnen loslaten en genoten hebt van een heerlijke tijd zonder verplichtingen. Heb je zin om tot 11 uur in je bed te blijven en de rest van de dag door te brengen in pyjama? Dan doe je dat toch gewoon?! Had je gisteren gepland vandaag naar de kust te gaan, maar beslist het weer er anders over? Geen probleem: de zee is er tijdens een volgende staycation nog steeds, en een namiddagje Netflixen met een hapje en een drankje heeft ook zo zijn charme. Slecht weer tijdens je langverwachte reis naar Ibiza, dát zou jammer geweest zijn. Probeer tijdens je vakantie zo weinig mogelijk aan je werk of huishouden te denken en geniet van je welverdiende vrije tijd.

Stap 2: Maak wat tijd voor jezelf

Als je op vakantie helemaal tot rust zou gekomen zijn in een wellnessresort, laat je dan vooral niet tegenhouden om diezelfde ervaring thuis na te bootsen.  Neem een lekker lang warm bad, lees terwijl een boek tot je tenen volledig verrimpeld zijn, geniet van een hydraterend gezichtsmasker en werk af met een deugddoende DIY manicure of pedicure. Me-time, here I come!

Stap 3: Maak het thuis gezellig

Ga dit jaar eens naar het zuiden van je tuin, terras of dakterras.  Steek die  barbecue al maar aan, doe de glazen nog eens vol en installeer je met een tijdschrift in je hangmat op je (dak)terras. Of wat dacht je van een uitgebreid homemade diner bij kaarslicht? There’s no place like home! Vertoeven aan het zwembad met een cocktail in de hand was misschien helemaal jouw plan voor de zomer? Ook dat kan “in het zuiden van je tuin”. Een zwembad is zo gekocht… Is het slecht weer en heb je zin om je innerlijke kind nog eens vrijuit te laten gaan? Organiseer dan een verkleedpartijtje of een creatieve namiddag voor je kinderen (of die van je buren, broer of zus). De mogelijkheden thuis zijn immers onbeperkt…

Stap 4: Breng je exotische bestemming naar je toe

Dit jaar geen selfie bij de Taj Mahal of de Niagara watervallen? Niet getreurd! Je kan je exotische bestemming ook naar je toe halen… Ga eens een bezoekje brengen aan de Afrikaanse giraffen en zebra’s, de Aziatische olifanten of de Australische kangoeroes in de Zoo of Planckendael. In Pairi Daiza vind je zelfs een heus tempelcomplex terug om je helemaal “ver weg” te wanen. Mag de exotische bestemming ook wat minder exotisch zijn? Dan kan je er ook nog altijd een dagje op uit met de fiets of de benenwagen via een route van het fietsknooppuntensysteem of RouteYou. In België valt er nog zo veel te ontdekken. Ga eens een dagje naar de Ardennen, de kust, het Hageland of de Vlaamse Ardennen en geniet van de dag met al je zintuigen.

Conclusie

Je hoort het al, eens een vakantie thuis blijven hoeft echt geen straf te zijn. Voor je het weet vind je het misschien zelfs nog fijner dan een vakantie ver weg!

10920cookie-checkJe droomstaycation in vier stappen

Nele

Naast bezig zijn met Nice2MeetYou, probeer ik volop van het leven te genieten. Ik heb een toffe job met toffe collega's, leest graag eens een goed boek, zing in een koor, brei en haak en ben ook wel eens tussen de woordenboeken te vinden wanneer ik aan een vertaling werk. Mijn twee grootste passies zijn echter mijn lieve partner en ons dochtertje.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *