fbpx

Dingen samen doen tijdens corona? Het kan!

Gepubliceerd door Nele op

Geschatte leestijd voor dit blogartikel: 3 minuten

Ons leven wordt al bijna een jaar lang beheerst door Covid-19 en alle maatregelen die eruit voortvloeien. Eens iets gaan drinken met of bij vrienden zit er niet meer in. Samen gezellig naar de bioscoop, een shoppinguitje of verwenmoment bij de wellness, vergeet het maar! 

Veel mensen voelen zich dan ook eenzamer dan ooit… want wát doe je elke keer weer met de mensen die je kent nu er zoveel niet mag. En hoe kan je in godsnaam nieuwe mensen leren kennen nu samen afspreken toch wel enigszins uit den boze is? 

Wij van Nice2MeetYou willen mensen dichter bij elkaar brengen en eenzaamheid de wereld uit helpen en dachten daarom even “out of the box”. 

Een collega van me was enkele dagen geleden enthousiast aan het vertellen over het zoveelste boek dat ze bijna achter de kiezen had. Zij maakt er een heus sociaal gegeven van. Zo leest ze tegelijkertijd met een groepje boekfanaten hetzelfde boek en gaat ze er dan helemaal in op door haar bevindingen en theorieën over het vervolg met de anderen te delen. Waarom ook niet? Dat kan je zelf ook!

Hoe begin ik daar in hemelsnaam aan?

  1. Kies een leuk boek dat al enige tijd op je verlanglijstje prijkt
  2. Ga op zoek naar een andere enthousiasteling (of meerdere) die ook open staat voor het idee
  3. Spreek een doel per dag/week/maand af, leg een Zoom-meeting vast
  4. Connecteer via zoom op het afgesproken tijdstip, en laat je volledig gaan!

Natuurlijk zit niet iedereen graag met zijn neus diep in de boeken, en na de zoveelste wandeling heb je het wandelen misschien ook wel even gehad. Dit idee kan je echter ook opentrekken naar heel wat andere activiteiten die je volledig in regel met de coronamaatregelen kan doen. Voor ieder wat wils! 

Waar wij zoal aan dachten:

Samen vanop afstand een Netflixserie kijken:

Absolute aanraders vinden wijzelf onder andere Casa de Papel, Lucifer, The Queen’s Gambit of Lupin. Zoek je het liever dichterbij bij producties van eigen bodem? Overweeg dan zeker ook Undercover, De Twaalf of 13 Geboden. Zoek je meer realitytv? Dan is Love on the Spectrum misschien wel iets voor jou. Ok, maar hoe doe je dat nu samen op een gezellige manier?

Met wat verbeelding kan je waarschijnlijk wel het volgende scenario voorstellen:

  • Links: je toestel waarmee je met je seriepartner in contact staat
  • In het midden: je televisiescherm/computerscherm waarop je Netflix open staan hebt
  • en last but not least : rechts een lekker drankje en hapje (omgekeerd voor de linkshandigen onder ons).

Ready? Set! Go! 

Voor de nieuwsgierigen, bekijk hieronder de trailer van één van onze favorieten op dit moment: Lupin

Neem deel aan een (online) Bakealong

Ben jij graag in de weer met bakvormen, een oven en een deegrol? Waarom dan niet eens meedoen aan een Bakealong en samen dingen bakken? Ook dat kan je digitaal samen doen. Op Youtube vind je heel wat initiatieven van recepten die stap voor stap uitgelegd worden: Cupcake Jemma is er daar een van. Post jij binnenkort op je Instagramfeed ook #cupcakejemma?

Ga creatief aan de slag met breipriemen en haaknaalden

Ook wanneer je al eens een projectje op de breipriemen of haaknaald hebt staan kan je dit samen met andere mensen doen. Zo is er het voorbeeld van een leuk handwerkclubje uit Mechelen. Sinds samenkomen met de coronabeperkingen niet meer mag heeft Wolateljee De Maneblussers haar activiteiten verlegd naar het Internet, en showen deze enthousiaste dames elkaar elke week hun projectjes bij een gezellige babbel. Altijd welkom! Liever zelf een groepje oprichten in je eigen streek waarmee je later ook in real life de draad kan oppikken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

“Ok, ideetjes zat,” horen we je denken “maar ik ken niemand die net als ik Casa de Papel nog niet gezien heeft maar dat wel echt wil. Hoe begin ik nu aan die zoektocht naar een of meerdere maatjes, of stop ik mijn wilde plannen beter meteen in de koelkast?”

Bij Nice2MeetYou hebben we een gebruiksvriendelijk zoekertjessysteem ontwikkeld waarmee jij in een handomdraai via onze site of zelfs social media op zoek kan gaan naar dé ideale persoon om jouw plannen mee uit te werken. Geïntrigeerd? Meer informatie vind je hier!

16610cookie-checkDingen samen doen tijdens corona? Het kan!
Categorieën: Actueel

Nele

Naast bezig zijn met Nice2MeetYou, probeer ik volop van het leven te genieten. Ik heb een toffe job met toffe collega's, leest graag eens een goed boek, zing in een koor, brei en haak en ben ook wel eens tussen de woordenboeken te vinden wanneer ik aan een vertaling werk. Mijn twee grootste passies zijn echter mijn lieve partner en ons dochtertje.

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *